Tips til nye cykler i verdens cykelhovedstad

Kbh blev for en del år siden døbt til EU’s cyklisternes hovedstad, og for nylig er der kommet endnu en skelsættende statistisk perle på bordet. Der er nu mestendels cykler i Købehavn, i forhold til biler og anden trafik. Det nye resultat er unik, når man holder det op mod resten af den udviklede eropæiske og amerikanske verdensdel. Og så ser man de klare ’pros’, at luften forbedres, fordi der er begrænset produktion afudstødningsgasser end hvis alle mennesker kørte på arbejde i motorkøretøjer. Foruden det ydermere ret trafiksikkert at færdes på cykel i byen, da der findes små cykelveje alle steder, så du er stort set aldrig palle alene i verden, så du har minimeret risici for, at køretøjer overser dig. Du bør dog altid holde ekstra øje med svingende store køretøjer.
Herfor er du garanteret også inkarneret cyklist og er ved at trænge til en nyere dame- / herrecykel. Samt måske er dit barn blevet så gammel, at det savner sin private børnecykel. Sikr dig at gå med en cykel, der passer til behovet. Derfor er det vigtigt at blive klar over, hvis du fortrinsvist skal køre på cykel kortere distancer lokalt i bykernen hvorved du ganske givet vil kunne klare dig med en herre- eller damecykel i bedstemor/far-stilen, eller du cykler langt hen til jobbet, og dermed gør bedst i at gå efter mere professionelle cykler.
Beskriver du dig selv som ældre, har til eksemepel dårlig hofte eller fx blot ret magelig anlagt, er en el-cykler et oplagt valg. I så fald skal du overveje, hvorvidt du kunne tænke dig elcyklensom damemodel, almindelig cykel eller fx evergreenen indkøbscykel. En el-dreven cykeltype er hertil klimavenlig, idet den udnytter genopladelige batterier, som har omfattende udholdenhed. Modellerne har mange funktionssystemer, men modellerne med centermotor og formotor er i 2017 de mest populære i Danmark. Der er også elcykler med baghjulsmotor. Cyklen med centermotor udgør den mest omkostningsfulde, men den har så ydermere et rigtigt behageligt elmotortræk. Producenterne er adskillige af de identiske cykelfabrikanter, der også står bag de eldrevne cykler. Eksempelvis Kildemoes samt Raleigh med flere.