A-kasse viste sig som mit sikkerhedsnet

A-kasse viste sig som mit sikkerhedsnet

For nyligt blev det sted, hvor jeg arbejdede tvunget til at lukke produktionen ned. Jeg stod til min store overraskelse uden løn.

Det var ret besværligt. Jeg har aldrig været uden stabil indtægt. Glædeligvis har jeg siden jeg begyndte at arbejde været medlem af a-kasse. Det blev min løsning, da jeg til min overraskelse blev ledig.

Jeg har fra tid til anden haft i tankerne, at det ikke var nødvendigt at være med i en a kasse. Jeg har jo aldrig været
jobsøgende før, men heldigivis var jeg begavet nok til at fortsætte med at være indmeldt.

uden forberedelse var ledig blev det uden diskussion guld værd.

Arbejdsløsheds-kassen hjalp med at få overblik over det med penge og de mange regler, og de bidrog til at søge efter mulige jobmuligheder, frembringejobansøgninger og cv. Det var overraskende rimeligt nemt.

Der er få jobs i mit fag. På baggrund af det var jeg afklaret med, at jeg ville være uden arbejde i et stykke tid. Finansielt ville det blive barsk, men det kunne godt lykkes. Jeg havde krav på arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse. På den måde var jeg tilsikret pengemæssigt. Dagpenge er ikke magen til en høj løn, men jeg skal ikke af med min lejlighed, og jeg kan brødføde min familie. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg vildt glad over.

Der er jo rigelig akasser, og det vigtigste for mig er, at den jeg valgte er væsentligt for mit fag. Akassen skal derudover være troværdige. Glædeligvis følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg blev indkaldt til et par planlagte tider hos min a kasse, og der var også mulighed for at melde sig til til lærerige undervisning, som gjorde mig mere oplyst om blandt andet dagpenge.

En dag blev jeg kontaktet af Akademikernes a-kasse – som sagde, at arbejdsløsheds-kassen havde et potentielt praktik til mig. Jeg var begejstret.

Akademikernes A-kasse

Nogle dage efter var jeg til samtale på stedet. Det forløb forrygende, og senere samme uge oplyste de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at være arbejdsløs lidt under et år, og det er en stor lettelse, at jeg atter har en fast indtægt. Jeg er henrykt for mine nye chefer.
Det er svært at stå uden arbejde, og det er af stor betydning at blive tilbudt den rigtige hjælp.

Jeg følte mig aldrig alene af min akasse.
At være berettiget til dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse blev af flere årsager min overlevelse finansielt. På grund af det var jeg tilsikret rent økonomisk, og jeg blev ikke på noget tidspunkt nødt til at afskaffe de objekter, der betyder noget for mig.